Outdoor Gym Community in de wijk

Creativieit in meer bewegen, flexibel in het oplossen van verschillende vraagstukken, en een verbinde factor voor kansen voor uw omgeving.

In het 1ste jaar van corona hebben we ons zelf goed in de spiegel bekeken, en bedacht hoe we meer verschil kunnen maken met wat we doen. Namelijk impact maken op de gezoendheid en om meer kennis en fun gehalte in het bewegen te krijgen. Een community met daarin een sterke cohesie en urgentie tot verschillende doelgroepen kenbaar maken. Te creëren waarbij de deelnemers het gevoel hebben dat ze bij een vereniging zitten die met elkaar een passie delen. Namelijk gezondheid, lekker bewegen, jezelf zijn, en sociale verbindingen maken.     

We hebben toen bedacht dat we een nieuwe richting op wilde gaan. Een richting waarbij ook mensen met een achterstand in de maatschappij, het voornamelijk makkelijker moet krijgen om mee te kunnen doen met de lessen die we aanbieden.

Naast dat we op onze website erkende leefstijl interventies aanbieden met hierin een duidelijk overzicht met daarin een uitleg voor welke doelgroep dit is bedoelt en aan welke vereisen je moet voldoen. Dit alleen al is een makkelijkere optie zijn tot meer bewegen. Omdat het voornamelijk schaamte en de mensen minder lekker in hun vel zitten omdat ze kwetsbaar zijn. De trainers en de deelnemers zullen dit niet door hebben. 

Daarnaast bieden we sporten4*locatie aan. Zie voor meer informatie onze bedrijfsfitness. Waarin we een potje geld verzamelen voor de deelnemers uit de buurt, die in de groep armoede vallen.  


Verbinden

Outdoor Gym is niet alleen een container met sportspullen. Onze Outdoor Gym fungeert als ontmoetingsplek voor de community in de wijk. Het biedt bewoners van elke leeftijd een plek waar zij samen kunnen komen, in een tijd waarin problemen als eenzaamheid, armoede en kansenongelijkheid de boventoon voeren. Door laagdrempelig, maar kwalitatief goed materiaal aan te bieden, biedt Outdoor Gym een reden voor oud én jong om elkaar weer te vinden en samen te bewegen.


Gezondheid & preventie

Outdoor Gym community zorgt ervoor dat buitensporten weer de norm wordt. Functionele trainingen en andere leuke sport concepten die aansluiten op de omgeving zorgt ervoor dat mensen zich verbonden voelen met de Outdoor Gym en hierdoor langer fit blijven en rechtstreeks de vruchten plukken in hun dagelijkse leven. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de juiste begeleiding aanwezig is. Hierdoor kunnen er meerdere sporten plaatsvinden met een zo klein mogelijk risico. Juist nú met corona in het achterhoofd is preventie nog actueler en biedt Outdoor Gym de mogelijkheid om in de frisse lucht te sporten.


Leefbaarheid

Outdoor Gym community verbetert de leefbaarheid van de wijk. Het biedt zoekende jeugd een plek om af te spreken, maar ook een plek om stoom af te blazen. Het biedt ouderen een plek om fit te worden of om in contact te komen met nieuwe bewoners van de wijk én het biedt een mogelijkheid voor gezamenlijke verantwoordelijkheid van bewoners om hun wijk te onderhouden. Ook zal het ervoor zorgen dat mensen die beginnen met training geven een mogelijkheid hebben om te leren van de professionals. Zo kunnen ze toch blijven verbeteren, maar blijven ze ook bij zichzelf. Want we hebben als streven de trainer en coaches in hun eigen creativiefe waarden te behouden. Daarbij zijn we een belangerijke schakel als je kijkt op het gebied van het openbaresport beleid.


Blijven ontwikkelen

Outdoor Gym community biedt samen met gemeentelijke sportinstanties, hoge scholen, sportservice en bedrijven de mogelijkheid om versschil te maken, door op een andere manier tet kijken naar maatschappelijke vraagstukken op het gebied van health innovatie en   opleidingsplekken te ontwikkelen en leefstijl interventies . Met de Outdoor Gym zijn er geweldige mogelijkheid voor beginnende sportinstructeurs het zorgt ervoor dat er beginnende trainers een mooie kans krijgen met een professionele organisatie opleidingen en een hechte landelijke community zodat de trainers en ondernemers in hun creatieve waarde kunnen blijven. 

De robuustheid van de Outdoor Gym zorgt er daarnaast voor dat deze onverwoestbaar is, in vergelijking met dure, losstaande apparatuur. Daardoor zul je ook gaan zien dat er veel gebruik van zal en kan worden gemaakt.

Met een nieuwe usp willen we ontwikkelen op het gebied van sportinnovatie, en kijken per buurt welke innovatie start-ups er mogelijk zijn bij de box. Login

Onthoud mijWachtwoord kwijt?

Meld je aan

Contactgegevens
Adresgegevens
Volgende stap
wijzig
Abonnement
IBAN
Naam rekeninghouder*
Accountgegevens

Boek jouw proefles